Joep zet stadhuis op stelten
Van onze speciale verslaggever
 
ROTTERDAM - Politici staan erom bekend dat ze soms als olifanten door de porseleinen kast lopen. Op het stadhuis van Rotterdam worden ze daar sinds
kort bij geholpen door een echte olifant. Onze Joep is door Joop (van der Hor)
naar de werkkamer van wethouder dierenwelzijn Joost Eerdmans gebracht.

Sinds de burgemeesterswisseling is het voor het eerst dat na 4 jaar het stadhuis
weer opstelten is gezet en dat terwijl de voorganger van burgemeester Aboutaleb
Ivo Opstelten zelfs alweer rustig thuis in Kralingen zit en inmiddels is bekomen van zijn periode als minister van justitie.

Joep krijgt dagelijks van de bode een kopje thee met een koekje en knuffelt – als niemand kijkt – secretaresse Joan Putman hartelijk en dankbaar omdat Joan al aardig wat kleine Joepies aan haar collega’s in het stadhuis heeft verkocht.

Ook wethouder Joost Eerdmans heeft er twee aangeschaft. ‘Voor mijn kinderen’
zo heeft hij via zijn persoonlijke woordvoerder aan de landelijke media laten weten.

Maar van de chauffeur van de wethouder hebben wij vernomen dat Eerdmans achterin de dienstauto met de twee Joepies diepe gesprekken voert over dierenwelzijn, groen en veiligheid. Binnenkort verhuist grote Joep naar de buren van het stadhuis.
Wie dat zijn verneemt u binnenkort via deze site.

Joep wordt een bekende Rotterdammert! 
Bericht van Joost Eerdmans: "Joop, ik heb genoten van Joep's aanwezigheid op mijn kamer. Velen stelden er vragen over en die heb ik allemaal uitleg gegeven over het hoe en waarom. Joan heeft vele Joeps verkocht! Onze kinderen slapen er elke nacht mee in. Prachtig initiatief van jou en Villa, heel veel succes! Groet, Joost