Fred en Joep op reis
 
Fred en Joep op reis; een hartverwarmend verhaal uit het logerende leven van Olifant Joep, met dank aan Joop v.d. Hor voor het delen:
 
"Joep is een week lang op stap geweest met Fred. Fred (70) is een Rotterdammer met het hart op de tong die zich het lot van kinderen die lijden aan Neuroblastoom heeft aangetrokken. Gewapend met 2 tassen vol olifantjes en Joep in een bolderkar, is hij Zuid rondgetrokken. Op o.a. de zorgboulevard bij het Maasstadziekenhuis en op drukke punten in Charlois en IJsselmonde heeft hij folders uitgedeeld en olifantjes verkocht. Daarmee heeft Fred 290 euro bijeen weten te brengen, want behalve de verkoop van de knuffels heeft Fred ook 100 euro betaald om Joep een week lang in zijn bolderkar mee te nemen. 
 
Fred heeft een spraakgebrek tgv een hersenbloeding en lijdt aan kanker. Dat alles heeft hem er niet van weerhouden om zich in te zetten voor kinderen met Neuroblastoom en de stichting Villa Joep. 

Hoe Fred met zijn achternaam heet? Niemand weet het, hijzelf ook niet. "Noem me maar Fred Olifant" en onder die naam staat hij ook in mijn telefoonbestand.
 
Ik ben zo blij met de acties van de politie, vv Meeuwenplaat en sv Slikkerveer en de stadhuizen Spijkenisse en Rotterdam (waarover later en op de site meer). Maar dit wilde ik jullie toch ook even laten weten.
 
Dankjewel Fred, je bent een ... olifant dus (-; , een kanjer !"
 
Joop

Meer foto's? Klik hier!