Een herdenkingsboom voor Ulrike Bouman-Clasen en Olifant Joep mocht erbij zijn om een beetje te troosten! 

Joep mocht onlangs een dagje mee naar Hürth voor het planten van een herdenkingsboom. Dit met dank aan Martin M. Marcus voor het introduceren, het verhaal en de foto's. Martin heeft in de bus verteld over Villa Joep en de mogelijkheid van een logeerpartij. We houden jullie op de hoogte welke logeerpartijen hier vervolgens uit gaan komen.
 
Olifant Joep mocht onlangs mee op een wel heel bijzonder dagreisje naar Duitsland. Hij reed mee in een volle bus met mensen uit Spijkenisse die een dagje naar Hürth, een stad vlak bij Keulen, gingen.
 
Daar was een bijzondere gebeurtenis. Er werd een herdenkingsboom geplant voor Ulrike Bouman-Clasen. Ulrike werd geboren in Hürth en werd al op jonge leeftijd actief in het verenigingsleven en de lokale politiek. Omdat Spijkenisse en Hürth sinds 1966 vriendschapsbanden hebben, kwam zij op een gegeven ogenblik Jaap Bouman uit Spijkenisse tegen. Zij trouwden en Ulrike kwam naar Spijkenisse. Ze werd gemeenteraadslid, ook was zij actief in de PvdA, het FNV en de milieubeweging. Helaas overleed, op 59-jarige leeftijd, Ulrike vorig jaar aan kanker.

Nu staat er in Hürth een boom voor Ulrike. Bij het planten daarvan, hield Joep natuurlijk toezicht. In het komend najaar worden twee kastanjes, ter nagedachtenis aan Ulrike, twee roodbloeiende kastanjes aan de Stationsstraat in het centrum van Spijkenisse geplant. Te zijner tijd meer hierover.
 
Joep ontmoette ook leden van de carnavalsvereniging in Efferen, een kern van Hürth. Die vereniging blijkt een broertje van Joep als mascotte te hebben, dus moest Joep met zijn broertje en twee stoere leden, op de foto. Al met al een indrukwekkende reis met heel veel indrukken! Wordt vervolgd.
 
Klik hier voor meer foto's.