Het Belasting & Douane Museum in Rotterdam

Met grote regelmaat worden producten aangetroffen die afkomstig zijn van exotische en beschermde diersoorten. Het Belasting & Douane Museum in Rotterdam besteedt hier regelmatig aandacht aan. Nieuwsgierig naar het museum? Kom dan eens kijken!. In het museum is voor doeners en doerakken en speurneuzen altijd wat te doen. Op het Douane Dek kun je spelen en avonturen beleven. Vaar in een douaneboot, scan koffers op het vliegveld of hou zelf containers goed onder controle.

Ook voor volwassenen is het museum de moeite waard. Op dit moment is er een tentoonstelling: Volg “het spoor naar de oorsprong van de omzetbelasting”. Of ontdek in het Tiende Penning Theater hoe je de Tachtigjarige oorlog ook als belastingoorlog kunt zien. Ooit geweten dat je vroeger belasting moest betalen over je fiets?

Het museum ligt aan de Parklaan in het Scheepvaartkwartier, nabij de Veerhaven. Gratis toegang voor kinderen 4 tot 12 jaar. Jongeren van 13 t/m 18 jaar, studenten, CJP, Icom-pas, vrienden van het museum, Rotterdampas, musuemkaart, scholen en volwassenen betalen € 5,50 pp (https://www.bdmuseum.nl).