Olifant Joep gaat bij De Douane voor groen!
Alhoewel Joep meteen in een warm bad terecht kwam bij de Douane moest hij toch wel even wennen aan zijn nieuwe uniform. Het was toch best wel warm en het kriebelde ook wat aan zijn slurf. Maar toen hij de vergadering van het MT Douane mocht voorzitten was hij helemaal in zijn element. Elk besluit werd omlijst met een triomfantelijk getrompetter van Joep, wat heel wat bekijks trok van de andere douaniers in het gebouw die niet gewend zijn aan zo'n besluitvaardig managementteam.

Eén voorstel van Joep heeft het niet gehaald. Hij wilde de speurhonden van de douane vervangen door speurolifanten omdat ze met hun slurf veel effectiever zouden kunnen snuffelen. De rest van het MT zag toch wat op tegen de investeringen die gemoeid waren met vervanging van de hondenwagens door olifantenwagens en de voederkosten. Als een goed voorzitter toonde Joep begrip voor deze argumenten.

Na afloop van de vergadering verdrongen we ons om Joep om met hem op de foto te mogen gaan. We hebben Joep in onze douaneharten gesloten en hopen dat hij zijn goede ambassadeurs werk nog voortzet bij vele andere organisaties.

Logeerweek bij Douane Rotterdam

Joep spart met Douane-collega’s secretariaat

Joep beleeft avontuur bij afdeling Automatisering

Joep bij Bedrijfsvoering